God Morgon!

Efter att ha njutit i skogar, klampat runt på en förfärligt massa hyggen, sammanställt  mängder med data och fått iväg till bolag och myndigheter om naturvärden som har missats i skogar som avverkningsanmälts så tar jag nu lite semester. Attgöralistan har blivit lite kortare, men kommer utan tvekan att ha byggts på när mina semesterveckor är över.

Avslutningen av dessa veckors inventeringar avslutades tragiskt nog som dom började….på ett hygge.  Jag har inte hunnit ta hand om alla dessa hyggen, utan det viktigaste har gått före: att uppmärksamma bolag och myndigheter på de naturvärden vi hittat i avverkningsanmälda skogar.

Semestern påbörjas med en resa tillbaka till Härjedalen över helgen. Ja, visst ska jag ut i skogen igen! Har lite svårt att slita mej, och har jag tur så får jag träffa på lite fler björnar. Dessutom är jag lite nyfiken på ett tips som jag fått gällande ett troligen avverkat område där bolaget tidigare fått ta del av ideella naturvårdens dokumentationer av höga naturvärden. Men främst ska jag ströva i skogar för nöjes skull. Så jag packar bilen och beger mej mot Lillhärdal för att möta upp min vän, och sen vidare mot skogen och semestern!

Jag kommer inte att skriva så mycket här under några  veckor nu. Har gett mej själv strikt datorförbud under kommande veckor för att bara vara ute och njuta av naturen! Vi hörs snart igen. Jag kommer ha mycket att berätta när semestern är över och det stora arbetet med hyggen och uppföljningar påbörjas. Samtliga skogar kommer också läggas upp på Naturskyddsföreningens skogskarta så håll utkik där om några veckor. Kartan växer sakta fram, och många fler skogar finns att lägga till. Dessutom ska vi tillbaka ut i skogen i höst igen när Olli och Sini återvänder till landet.

Ha en underbar sommar!

Fridens

Malin